Sastāvdaļas
- 1 vista
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarotes augu eļļas
- sāls
Mērcei:
- 1 - 2 tējkarotes sviesta
- 1 tējkarote miltu
- 1 tējkarote sinepju
- 1 glāze vistas buljona
- puse glāzes skābā krējuma
- šķipsniņa cukuru
- sāls
- 2 olu dzeltenumi
- 1 tējkarote etiķa
Pagatavošana
- Vistu izķidā, ķidas un kakliņu noliek atsevišķi, vistu apsāla, sadala porcijās, ieziež ar sviestu un izcep.
- Kamēr vista cepas, no ķidām un kakliņa izvāra buljonu.
- Izkausē uz pannas sviestu, pieber tam miltus, atšķaida ar buljonu, pieliek mērcei sinepes, etiķi, skābu krējumu un uzvāra.
- Nelielā mērces daudzumā atšķaida olu dzeltenumus un pievieno tos pārējai masai.
- Liek mērci uz lēnas uguns un maisa, kamēr tā sabiezē.
- Saliek mērcē ceptās vistas gabalus un uz ļoti mazas uguns uzvara.