Sastāvdaļas
- 4 kg gurķu
- 1 glāze cukura
- 1 glāze 9% etiķa vai 2 ēdamkarotes 70% etiķa esences
- 1 glāze augu eļļas
- 1 glāze ūdens
- 1 ķiploka galviņa
- 1 ēdamkarote maltu melno piparu
- 2 ēdamkarotes sinepju pulvera
- 3 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Sastāvdaļas paredzētas vairākām puslitra burkām.
- Gurķus nomazgā un sagriež gareniski 4 daļās.
- Samaisa cukuru, sāli, piparus, sinepju pulveri.
- Gurķus liek dziļā traukā, virsū uzber cukura maisījumu.
- Pievieno augu eļļu, ūdeni, etiķi - samaisa.
- Ķiplokus sasmalcina, pievieno gurķiem, samaisa un atstāj uz 3 stundām.
- Pēc noteiktā laika gurķus liek puslitra burkās.
- Pārlej ar šķidrumu.
- Burkas liek katlā, kas izklāts ar kokvilnas papīra dvieli, sterilizē 15 minūtes, kopš uzvārījies ūdens, aizvāko ar sterilizētiem metāla vāciņiem.
- Aizvākotās burkas apgriež otrādi, ietin segā vai dvielī un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!