Sastāvdaļas
- 3 kg plūmju
- 500 - 600 g cukura
- 1 l ūdens
Pagatavošana
- Izvēlas vienāda lieluma, stingras plūmes.
- Plūmes noskalo, ar tievu koka skaliņu sadursta.
- Pēc tam pārlej ar verdošu cukura sīrupu, lai plūmes būtu pārsegtas, un patur 15 minūtes.
- Applaucētās plūmes pilda burkās, pārlej ar to pašu sīrupu, burkas aizvāko un karsē 80°C temperatūrā 25 - 80 minūtes (jo lielāka tilpuma burka, jo ilgāk jākarsē).
- Ja vēlas, plūmēm atdala miziņu - plūmes liek verdošā ūdenī un, kad miziņa iesprēgā, no ūdens izņem, pārliek auksta ūdenī un novelk miziņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!