Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 1 glāze skābā krējuma
- 250 g auksta saldkrējuma sviesta
- 3 ēdamkarotes cukura
- 400 g miltu
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 2 olas
- 1 paciņa cepamā pulvera
Krēms:
- 100 g saldā krējuma
- 5 āboli
- 600 g biezpiena
- 1 vidēja izmēra banāns
- 1 ēdamkarote kanēļa
- 3 olas
- 40 g sviesta
- 5 ēdamkarotes cukura sīrupa (sajauc cukuru ar ūdeni)
Pagatavošana
- Sviestu sagriež nelielos kubiņos, sajauc ar miltiem un mīca līdz izveidojas viendabīga masa.
- Pievieno atlikušās, pamatnei nepieciešamās, sastāvdaļas un visu rūpīgi samaisa.
- No mīklas izveido bumbu, ietin to pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Ābolus nomizo, attīra no sēkliņām un sagriež gabaliņos.
- Tāpat banānu nomizo un sagriež gabaliņos.
- Augļus apcep uz pannas ar sviestu, pievieno cukura sīrupu un sautē aptuveni 10 minūtes līdz augļi kļūst mīksti.
- Beigās pievieno kanēli un visu atdzesē.
- Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu un atlikušas, krēmam nepieciešamās, sastāvdaļas viendabīgā masā.
- Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un vienmērīgā slānī izklāj atdzesēto mīklu ar maliņām nedaudz uz augšu.
- Tad ieklāj augļu pildījumu un liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
- Tad pārklāj biezpiena pildījumu un turpina cept vēl 30 minūtes.
- Gatavo kūku var dekorēt ar šokolādes skaidiņām, saldējuma bumbiņām vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!