Biezpiena kūka „Noktirne”

Biezpiena kūka „Noktirne” Foto: Biezpiena kūka „Noktirne”

Sastāvdaļas

  • 150 g biezpiena
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1,75 glāzes miltu
  • 5 g cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 3 olas
  • 600 g mandarīnu
  • 1 citrons
  • 100 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 750 g biezpiena
  • 225 g skāba krējuma
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Biezpienu sajauc ar eļļu, olām, cukuru, miltiem un cepamo pulveri. Samīca mīklu.
  2. Tortes formu iesmērē ar sviestu un liek mīklu. Veido tortes pamatni un maliņas.
  3. Kamēr gatavo pildījumu, ieliek ledusskapī.
  4. No citrona norīvē 1 tējkaroti miziņu un izspiež 1 ēdamkaroti sulas.
  5. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un olu dzeltenumiem.
  6. Pievieno biezpienu, krējumu, cepamo pulveri, citrona miziņu un sulu. Visu kārtīgi samaisa.
  7. Nomizo mandarīnus, noņem plēvītes un liek pusi pildījumā.
  8. Olu baltumus saputo un iecilā biezpiena masā.
  9. Biezpiena pildījumu liek uz kūkas pamatnes. Virspusē veido padziļinājumu un tur kārto mandarīnus.
  10. Cep 180°C temperatūrā apmēram vienu stundu. Ja kūkas virspuse sāk par daudz apbrūnēt, uzklāj foliju.
  11. Kūku atdzesē un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes