Sastāvdaļas
- 150 g biezpiena
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1,75 glāzes miltu
- 5 g cepamā pulvera
Pildījumam:
- 3 olas
- 600 g mandarīnu
- 1 citrons
- 100 g sviesta
- 150 g cukura
- 750 g biezpiena
- 225 g skāba krējuma
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošana
- Biezpienu sajauc ar eļļu, olām, cukuru, miltiem un cepamo pulveri. Samīca mīklu.
- Tortes formu iesmērē ar sviestu un liek mīklu. Veido tortes pamatni un maliņas.
- Kamēr gatavo pildījumu, ieliek ledusskapī.
- No citrona norīvē 1 tējkaroti miziņu un izspiež 1 ēdamkaroti sulas.
- Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un olu dzeltenumiem.
- Pievieno biezpienu, krējumu, cepamo pulveri, citrona miziņu un sulu. Visu kārtīgi samaisa.
- Nomizo mandarīnus, noņem plēvītes un liek pusi pildījumā.
- Olu baltumus saputo un iecilā biezpiena masā.
- Biezpiena pildījumu liek uz kūkas pamatnes. Virspusē veido padziļinājumu un tur kārto mandarīnus.
- Cep 180°C temperatūrā apmēram vienu stundu. Ja kūkas virspuse sāk par daudz apbrūnēt, uzklāj foliju.
- Kūku atdzesē un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!