Aukstā zupa latgaliešu gaumē

Aukstā zupa latgaliešu gaumē Foto: Aukstā zupa latgaliešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 5-6 bietes
  • 2 l ūdens
  • 2-3 olas
  • 2-3 svaigi gurķi
  • sīpols
  • dilles
  • sāls pēc garšas
  • citronu sula pēc garšas
  • skābais krējums

Pagatavošana

  1. Bietes nomizo, sarīvē, pusi piepilda ar aukstu ūdeni un vāra uz vidējas uguns 30 minūtes. Izkāš buljonu, atlasa bietes.
  2. Tajā pašā laikā otro biešu daļu aplej ar nelielu ūdens daudzumu, pieber nedaudz sāli un vāra uz mazas uguns apmēram 15-20 minūtes.
  3. No buljona gatavo biešu "kvasu".
  4. Buljonam pievieno sāli pēc garšas, glāzi kvasa vai citrona sulas vai 1-2 ēdamkarotes etiķa (ābolu vai parastā). Tam vajadzētu būt tumšajām bietēm, saldskābajam un nedaudz sāļajam “kvasam”.
  5. Gatavo “kvasu” novieto aukstā vietā.
  6. Bietes sarīvē, gurķus, sīpolu gredzenus smalki sakapā un dilles sakapā. Dziļā bļodā pievieno dārzeņus, pārlej biešu kvasu.
  7. Zupai pievieno 2-3 ēdamkarotes svaiga, auksta krējuma.
  8. Katrā šķīvī pievienojiet pusi vai ¼ vārītas olas.

Latvijā aukstās zupas pagatavošana atšķiras pa reģioniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes