Tumšajā alū sautēta gaļa

Tumšajā alū sautēta gaļa Foto: Tumšajā alū sautēta gaļa

Sastāvdaļas

  • 800 g liellopa gaļas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 burkāni
  • 1 selerija
  • 1 puravs
  • 500 ml tumšā alus
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 1 tējkarote kaltēta majorāna
  • 500 g kartupeļu
  • sviests cepšanai
  • sāls, cukurs, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina. Gaļu sagriež gabalos, burkānus un seleriju arī.
  2. Puravu sagriež ripiņās.
  3. Gaļu apcep sakarsēta sviestā. Apcep sīpolus un ķiplokus, pārkaisa ar miltiem, apbrūnina un liek klāt sagrieztus dārzeņus, sāli, piparus, šķipsniņu cukura.
  4. Pārlej ar alu, iemaisa etiķi, majorānu un ķimenes, visu uzvāra.
  5. Sautēšanai izmanto karstumizturīgu trauku ar vāku.
  6. To liek sakarsēta krāsnī, 175 grādu temperatūrā sautē apmēram 70 - 80 minūtes.
  7. Kartupeļus sagriež gabaliņos, liek sautējumam un turpina karsēšanu vel 45 minūtes.
  8. Beigās pievieno garšvielas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes