Tumšajā alū sautēta gaļa
Gaļas ēdienu receptes
Sautējumu receptes
burkāni
cukurs
etiķis
kaltēts majorāns
kartupeļi
ķimenes
ķiploka daiviņas
liellopa gaļa
milti
pipari
puravs
sāls
selerijas
sīpoli
sviests
tumšais alus
Foto: Tumšajā alū sautēta gaļa
Sastāvdaļas
- 800 g liellopa gaļas
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 burkāni
- 1 selerija
- 1 puravs
- 500 ml tumšā alus
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ēdamkarote etiķa
- 1 tējkarote ķimeņu
- 1 tējkarote kaltēta majorāna
- 500 g kartupeļu
- sviests cepšanai
- sāls, cukurs, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolus un ķiplokus sasmalcina. Gaļu sagriež gabalos, burkānus un seleriju arī.
- Puravu sagriež ripiņās.
- Gaļu apcep sakarsēta sviestā. Apcep sīpolus un ķiplokus, pārkaisa ar miltiem, apbrūnina un liek klāt sagrieztus dārzeņus, sāli, piparus, šķipsniņu cukura.
- Pārlej ar alu, iemaisa etiķi, majorānu un ķimenes, visu uzvāra.
- Sautēšanai izmanto karstumizturīgu trauku ar vāku.
- To liek sakarsēta krāsnī, 175 grādu temperatūrā sautē apmēram 70 - 80 minūtes.
- Kartupeļus sagriež gabaliņos, liek sautējumam un turpina karsēšanu vel 45 minūtes.
- Beigās pievieno garšvielas.
recepte skatīta ... reizes
Šodien skatītākās receptes