Sastāvdaļas
- 150 g sviesta
- 2/3 glāzes cukura
- 2 olas
- 1,5 glāzes miltu
- 1 paciņa cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 250 g sagrieztu ābolu
- 1/2 citrona
- pūdercukurs, malts kanēlis pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Ar mikseri, vidējā ātrumā, sakuļ mīkstu sviestu un pusi cukura.
- Kad masa kļūst balta, pievieno otru pusi cukura, vienu olu, turpina kult, pievieno otru olu, atkal sakuļ.
- Kad masa ir kļuvusi krēmīga, tā ir gatava.
- Sagrieztajiem āboliem uzlej citrona sulu, lai tie nekļūtu tumši.
- Olu masu liek bļodā, pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls, sakuļ.
- Mīklai pievieno ābolus, samaisa.
- Mīklu liek ietaukotās kēksiņu veidnēs, veidnes droši var aizpildīt gandrīz līdz augšai, mīkla pacelsies uz augšu, ne uz sāniem.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, cep 18-20 minūtes.
- Gatavus kēksiņus atdzesē uz restītēm, pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!