Ābolu kēksiņi

Ābolu kēksiņi Foto: Ābolu kēksiņi

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • 2/3 glāzes cukura
  • 2 olas
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 250 g sagrieztu ābolu
  • 1/2 citrona
  • pūdercukurs, malts kanēlis pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Ar mikseri, vidējā ātrumā, sakuļ mīkstu sviestu un pusi cukura.
  2. Kad masa kļūst balta, pievieno otru pusi cukura, vienu olu, turpina kult, pievieno otru olu, atkal sakuļ.
  3. Kad masa ir kļuvusi krēmīga, tā ir gatava.
  4. Sagrieztajiem āboliem uzlej citrona sulu, lai tie nekļūtu tumši.
  5. Olu masu liek bļodā, pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls, sakuļ.
  6. Mīklai pievieno ābolus, samaisa.
  7. Mīklu liek ietaukotās kēksiņu veidnēs, veidnes droši var aizpildīt gandrīz līdz augšai, mīkla pacelsies uz augšu, ne uz sāniem.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, cep 18-20 minūtes.
  9. Gatavus kēksiņus atdzesē uz restītēm, pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes