Selgas cepumu ķirbju siera kūka

Selgas cepumu ķirbju siera kūka Foto: Selgas cepumu ķirbju siera kūka

Sastāvdaļas

  • 220 g Selgas cepumu
  • 60 g sviesta
  • 340 g vārīta, vai cepta ķirbja
  • 200 g brūnā cukura
  • 450 g Philadelphia classic krēmsiera
  • 1/2 citrona sulas un sarīvēta miziņa
  • 4 olas
  • 200 ml 35% saldā krējuma
  • 1 tējkarote kanēļa
  • naža gals malta muskatrieksta

Pagatavošana

  1. Sasmalcina cepumus, sajauc ar izkausētu sviestu, pievieno rīvēto citrona miziņu, ēdamkaroti citrona sula, liek tortes formā ar noņemamu malu. Izildzina.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C. Sajauc krēmsieru, ķirbi, cukuru, kanēli, muskatriekstu un olas. Sajauc viendabīgā masā. Lej masu formā, liek krāsnī un cep 90 minūtes.
  3. Izņem no krāsns un atdzesē formā. Atdzisušai noņem formas apmali un liek ledusskapī uz nakti.
  4. Saputo krējumu BEZ CUKURA uz putošanas beigām pielej ēdamkaroti citronu sulas, pabeidz putot, pārziež atdzesētajai kūkai. Rotā pēc patikas!

Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes