Sastāvdaļas
- 220 g Selgas cepumu
- 60 g sviesta
- 340 g vārīta, vai cepta ķirbja
- 200 g brūnā cukura
- 450 g Philadelphia classic krēmsiera
- 1/2 citrona sulas un sarīvēta miziņa
- 4 olas
- 200 ml 35% saldā krējuma
- 1 tējkarote kanēļa
- naža gals malta muskatrieksta
Pagatavošana
- Sasmalcina cepumus, sajauc ar izkausētu sviestu, pievieno rīvēto citrona miziņu, ēdamkaroti citrona sula, liek tortes formā ar noņemamu malu. Izildzina.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C. Sajauc krēmsieru, ķirbi, cukuru, kanēli, muskatriekstu un olas. Sajauc viendabīgā masā. Lej masu formā, liek krāsnī un cep 90 minūtes.
- Izņem no krāsns un atdzesē formā. Atdzisušai noņem formas apmali un liek ledusskapī uz nakti.
- Saputo krējumu BEZ CUKURA uz putošanas beigām pielej ēdamkaroti citronu sulas, pabeidz putot, pārziež atdzesētajai kūkai. Rotā pēc patikas!
Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!