Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 180 ml ūdens
- 1 tējkarote cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 6 g sausā rauga
- 10 ml augu eļļas
Pildījumam:
- 400 g kartupeļu
- 1 sīpols
- 2 olu dzeltenumi
- 1/4 tējkarotes muskatrieksta
- 1/2 tējkarotes sāls
- pipari
- augu eļļa
Pagatavošana
- Silta ūdeni izšķīdina raugu, pievieno sali, cukuru, miltus un augu eļļu.
- Mīca tik ilgi, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām.
- Miklu pārsedz ar plēvi un liek ledusskapi uz 60-90 minūtēm.
- No rauga miklas izveltnē 2 vienādas ripas.
- Vienu liek uz ietaukotas plats, pārziež pildījumu, otrai viena vai trīs vietas ar cepumu veidni izspiež zvaigznītes.
- Caurumoto mīklu pārliek pildījumam.
- Cieši kopā saspiež apakšējas un augšējās ripas malas.
- Virsmu pārziež ar sakultu olu.
- Uz miklas liek izspiestas zvaigznītes.
- Pildījumam sasmalcinātus sīpolus sacep eļļa, samaisa ar kartupeļu masu,olām, sāli.
- Pīrāgu cepeškrāsni izcep, pasniedz siltu ar buljonu vai teju.