Sastāvdaļas
- 0,5 kg vistas
- 3 - 4 vidēji kartupeļi
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1 daiviņa ķiploka
- 1 paciņa kausētā siera
- 8 - 10 šampinjoni
- 30 - 40 g sviesta
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- pētersīļu zaļumi, kindza, zaļie loki
Pagatavošana
- Vistu liek vārīties. Kad ūdens sāk teju vārīties, noņem putas un samazina uguni.
- Ūdenim nav stipri jāburbuļo, lai buljons nesanāk duļķains.
- Pievienojam kartupeļus, sagrieztus palielos kubikos.
- Apcep smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu augu eļļā, līdz sīpols iegūs zeltainu nokrāsu.
- Atsevišķi apcep sasmalcinātas sēnes sviestā, nedaudz pievieno sāli, piparus.
- Burkānus ar sīpoliem un sēnes liek katlā, kurā gandrīz gatavi ir izvārījušies kartupeļi un vista.
- Pievieno sāli, piparus, pārbauda pēc garšas. Vāra apmēram 5 minūtes.
- Pievieno kausēto sieru, ļauj tam izkust un visu samaisa līdz siers izkusis pilnībā.
- Zupu vāra vēl pāris minūtes un pievieno sasmalcinātus zaļumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!