Kotletes ar olas un siera pildījumu - zrazi
Gaļas ēdienu receptes
Kotletes un šniceles
augu eļļa
baltmaize
cietais siers
dilles
ķiploku pulveris
loki
maltā gaļa
olas
piens
pipari
rīvmaize
sāls
sīpols
Foto: Kotletes ar olas un siera pildījumu - zrazi
Sastāvdaļas
- 400 g maltās gaļas
- 100 g cieta siera
- 100 g rīvmaizes
- 4 olas
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1/4 glāzes piena
- 2 baltmaizes šķēles
- loki
- dilles
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- sāls
- pipari
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Baltmaizi izmērcē pienā, tad pievieno maltajai gaļai, piesit 1 olu, pieber sāli, piparus.
- Pildījumam - cieti izvāra 2 olas, sieru rupji sarīvē.
- Sīpolu sakapā, cep augu eļļā.
- Dilles un lokus sakapā.
- Sagrieztas, vārītas olas, sieru, cepto sīpolu, dilles un lokus samaisa - pildījums gatavs.
- Atlikušo jēlo olu, atsevišķā bļodā sakuļ, noliek pagaidām malā, tā būs panēšanai.
- Citā bļodā liek rīvmaizi, kas samaisīta ar ķiploku pulveri.
- Ņem plakanu šķīvi, samitrina to, ņem malto gaļu, tik daudz, cik paredzēts vienai kotletei - izlīdzina.
- Uz maltās gaļas, vidū liek 2 tējkarotes pildījuma, mazliet piespiež ar rokām, uzmanīgi satin un aizlipina malas.
- Kotleti mērcē sakultajā olā, apviļā rīvmaizes maisījumā.
- Šķīvi atkal samitrina.
- Šādi gatavo visas kotletes.
- Pannā sakarsē augu eļļu, cep kotletes, 5-6 minūtes no katras puses, uz vidējas uguns.
- Ceptas kotletes saliek pannā, uzlej 1/5 glāzes ūdens, uzliek pannai vāku, uguni samazina līdz minimumam, sutina 10 minūtes.
recepte skatīta ... reizes
Šodien skatītākās receptes