Sastāvdaļas
- 500 grami maltas cūkgaļas
- 1 ola
- 1 sīpols
- 3 daiviņas ķiploka
- 1 vidējs kartupelis
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes auzu pārslu
- citronpipari, asie pipari, muskatrieksts un sāls pēc pašu garšas
- eļļa cepšanai
- rīvmaize vai milti kotlešu panēšanai
Pagatavošana
- Sīpolus un ķiplokus smalki sagriežam, apcepam ar garšvielām un sāli eļļā.
- Kartupeli sarīvē uz vidējās rīves.
- Sajaucam auzu pārslas, kartupeli, sīpolu, krējumu un olu. ļaujam 1 stundu pastāvēt.
- Tad pievienojam gaļu, samīcam, veidojam kotletes.
- Apvārtām rīvmaizē, un cepam karstā eļļā no abām pusēm zeltaini brūnas.
- Pasniedzam ar piedevām vai ka pamatēdienu ar salātiem.
Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!