Ziedkāpostu biezzupa ar kūpinātu lasi

Ziedkāpostu biezzupa ar kūpinātu lasi Foto: Ziedkāpostu biezzupa ar kūpinātu lasi

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāpostu galviņa
  • 2 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 seleriju kāts
  • 1 sīpols
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 tējkarotes sviesta
  • dārzeņu buljons
  • svaiga timiāna zariņš
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pasniegšanai:

  • pāris šķēļu kūpināta laša
  • dažas pētersīļu lapiņas

Pagatavošana

  1. Dārzeņus notīra un sasmalcina, ziedkāposta galviņu sadala rozetēs.
  2. Katlā izkausē sviestu, apcep sīpolus. Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno selerijas, burkānus un kartupeļus un 5 minūtes pasautē. Pārlej ar karstu buljonu, uzvāra, pieliek ziedkāpostu rozetes, timiānā zariņu, sāli, piparus un vāra, līdz dārzeņi mīksti.
  3. Kad zupa izvārīta, izņem timiāna zariņu, zupu ar rokas blenderi sablendē un iemaisa saldo krējumu, piemet muskatriekstu. Vēlreiz visu uzvāra.
  4. Pirms pasniegšanas katrā šķīvī ieliek dažus gabaliņus kūpināta laša un pārkaisa ar pētersīļu lapiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes