Sastāvdaļas
- 1 ziedkāpostu galviņa
- 2 kartupeļi
- 1 burkāns
- 1 seleriju kāts
- 1 sīpols
- 200 ml saldā krējuma
- 2 tējkarotes sviesta
- dārzeņu buljons
- svaiga timiāna zariņš
- šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
- malti melnie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pasniegšanai:
- pāris šķēļu kūpināta laša
- dažas pētersīļu lapiņas
Pagatavošana
- Dārzeņus notīra un sasmalcina, ziedkāposta galviņu sadala rozetēs.
- Katlā izkausē sviestu, apcep sīpolus. Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno selerijas, burkānus un kartupeļus un 5 minūtes pasautē. Pārlej ar karstu buljonu, uzvāra, pieliek ziedkāpostu rozetes, timiānā zariņu, sāli, piparus un vāra, līdz dārzeņi mīksti.
- Kad zupa izvārīta, izņem timiāna zariņu, zupu ar rokas blenderi sablendē un iemaisa saldo krējumu, piemet muskatriekstu. Vēlreiz visu uzvāra.
- Pirms pasniegšanas katrā šķīvī ieliek dažus gabaliņus kūpināta laša un pārkaisa ar pētersīļu lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!