Pankūkas ar sēņu un spinātu pildījumu

Pankūkas ar sēņu un spinātu pildījumu Foto: Pankūkas ar sēņu un spinātu pildījumu

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 0.5 l minerālūdens
  • 4 olas
  • 1 ēdamkarote izkausēta sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • eļļa cepšanai

Pildījumam:

  • 250 g šampinjonu vai citu sēņu
  • 1 sīpols
  • lociņi
  • pētersīļi
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 50 g spinātu
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Bļodā iesijā miltus, pieber sāli un sakuļ kopā ar minerālūdeni, līdz veidojas viendabīga masa.
  2. Pakāpeniski pa vienai mīklā iekuļ olas.
  3. Visbeidzot mīklai pievieno sviestu, samaisa, līdz mīkla viendabīga un noliek uz 30 minūtēm "atpūsties".
  4. Pa to laiku sagatavo pildījumu. Sēnes smalki sagriež, sīpolu sakapā. Spinātus noskalo un sagriež. Zaļumus sakapā.
  5. Pannā izkausē sviestu un uz vidējas uguns maisot apcep sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno sēnes un maisot turpina cept apmēram divas minūtes.
  6. Pievieno buljonu un iemaisa spinātus. 1-2 minūtes maisot pasautē, tad pievieno skābo krējumu un uz mazas uguns visu sautē, līdz mērce sabiezē. Pēc garšas pievieno garšaugus, citrona sulu, sāli, piparus. Noliek malā siltā vietā.
  7. Pannā sakarsē eļļu un izcep plānās pankūkas.
  8. Pildījumu liek uz pankūkām un tās sarullē. Uzmanīgi pārliek pannā, pannai uzliek vāku un 4-6 minūtes pasilda, tad pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes