Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 ml ūdens
- šķipsniņa sāls
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 200 g miltu
Pildījumam:
- 500 g jauktas maltās gaļas
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 3 ķiploka daiviņas
- sāls, Vidusjūras garšvielu maisījums
Pārliešanai:
- 150 ml skābā krējuma
- 1/2 saišķīša diļļu
- 2 olas
- 50-100 g rīvēta siera
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - ūdeni katlā uzvāra, kopā ar augu eļļu, verdošajā ūdenī iemaisa miltus.
- Maisa mīklu ar karoti, kad padziest - ar rokām.
- Mīklu noliek malā.
- Gatavo pildījumu - sīpolus sagriež pusgredzenos, burkānu sarīvē - visu cep, pievieno malto gaļu, sakapātus ķiplokus.
- Pieber sāli, pievieno garšvielas, uguni samazina, uzliek pannai vāku, mazliet pasautē.
- Mīklu plāni izrullē, liek virsū pildījumu, satin ruleti.
- Ruletes liek veidnē.
- Gatavo mērci pārliešanai - dilles sakapā, samaisa ar skābo krējumu un olām, pievieno rīvētu sieru.
- Mērci pārlej ruletēm, cep 200°C temperatūrā, kamēr apbrūnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!