Sastāvdaļas
- 750-1000 g jauktās maltās gaļas
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 2 olas
- 1 sarkanā paprika
- 200 g Fetas siera
- 200 g baltmaizes
- 300 g kabača vai cukini
- 5-6 vidēja lieluma kartupeļi
- 2 tējkarotes sinepju
- sāls, pipari
- timiāns
Pagatavošana
- Baltmaizi mērcē aukstā ūdenī.
- Sīpolus sīki sakapā.
- Papriku un Fetas sieru sagriež mazos gabaliņos.
- Cukini vai kabaci gareniski pārgriež, sagriež plānās sloksnītēs, cep 5 minūtes, sakarsētā augu eļļā.
- Maltajai gaļai pievieno olas, nospiestu baltmaizi, sīpolus, sinepes, sāli, piparus, timiānu - kārtīgi samaisa.
- Pievieno papriku, Fetas sieru, vēlreiz samaisa.
- Maltās gaļas masu sadala 2 vienādās daļās.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Vienu maltās gaļas masas daļu liek veidnē, veido gareniski-ovālu formu.
- Virsū liek ceptos cukini vai kabačus, virsū kabačiem vai cukini liek otru maltās gaļas masas daļu, noapaļojot visas malas.
- Kartupeļus nomizo, rupji sarīvē, pieber sāli, nospiež sulu, liek virsū gaļai, mazliet piespiež gan virsū, gan sānos.
- Cep 200°C temperatūrā, 1-1,5 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!