Maltās gaļas sacepums ar pildījumu kartupeļu kažokā

Maltās gaļas sacepums ar pildījumu kartupeļu kažokā Foto: Maltās gaļas sacepums ar pildījumu kartupeļu kažok

Sastāvdaļas

  • 750-1000 g jauktās maltās gaļas
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 2 olas
  • 1 sarkanā paprika
  • 200 g Fetas siera
  • 200 g baltmaizes
  • 300 g kabača vai cukini
  • 5-6 vidēja lieluma kartupeļi
  • 2 tējkarotes sinepju
  • sāls, pipari
  • timiāns

Pagatavošana

  1. Baltmaizi mērcē aukstā ūdenī.
  2. Sīpolus sīki sakapā.
  3. Papriku un Fetas sieru sagriež mazos gabaliņos.
  4. Cukini vai kabaci gareniski pārgriež, sagriež plānās sloksnītēs, cep 5 minūtes, sakarsētā augu eļļā.
  5. Maltajai gaļai pievieno olas, nospiestu baltmaizi, sīpolus, sinepes, sāli, piparus, timiānu - kārtīgi samaisa.
  6. Pievieno papriku, Fetas sieru, vēlreiz samaisa.
  7. Maltās gaļas masu sadala 2 vienādās daļās.
  8. Veidnē ieklāj cepamo papīru.
  9. Vienu maltās gaļas masas daļu liek veidnē, veido gareniski-ovālu formu.
  10. Virsū liek ceptos cukini vai kabačus, virsū kabačiem vai cukini liek otru maltās gaļas masas daļu, noapaļojot visas malas. 
  11. Kartupeļus nomizo, rupji sarīvē, pieber sāli, nospiež sulu, liek virsū gaļai, mazliet piespiež gan virsū, gan sānos.
  12. Cep 200°C temperatūrā, 1-1,5 stundas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes