Kraukšķīgie cūkgaļas rullīši

Kraukšķīgie cūkgaļas rullīši Foto: Kraukšķīgie cūkgaļas rullīši

Sastāvdaļas

  • 400 g šampinjonu
  • 4 cūkgaļas karbonādes šķēles
  • 2 lielas olas
  • 200 g rīvmaizes
  • 120 g krēmsiera
  • 1/2 sīpola
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas (formas ietaukošanai)
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote svaiga timiāna lapiņu
  • 1 tējkarote maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Izklapē katru karbonādi, lai tā ir apmēram uz pusi plānāka. Apkaisi karbonādes ar sāli un pipariem no abām pusēm, iemasē gaļā sāli un piparus. Noliec malā.
  2. Smalki sakapā sēnes. Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu. Ber tajā sēnes, pievieno šķipsniņu sāls un cep 15-20 minūtes, līdz no sēnēm iztvaiko viss ūdens un tās sāk cepties. Cep ik pa laikam apmaisot.
  3. Smalki sagriez sīpolu, izspied ķiploku caur spiedi. Pievieno tos pannas saturam, pieliec timiāna lapiņas un sautē vēl 4 minūtes. Noņem no uguns un ļauj padzist, tad iemaisi krēmsieru.
  4. Cūkgaļas karbonādes vienā galā liec sēņu masu un karbonādi sarullē. Var saspraust ar koka irbulīti.
  5. Ietauko cepamtrauku, bļodā iesit olas un sakul, šķīvī ieber rīvmaizi. Katru pildīto cūkgaļas karbonādi uzmanīgi apviļā olā un pēc tam rīvmaizē, tad atkal olā un rīvmaizē.
  6. Liec pildītās karbonādes ietaukotajā cepamtraukā un nedaudz apslaki ar olīveļļu. Cep 25-30 minūtes, līdz cūkgaļas ir zeltaini brūnas, izņem no cepeškrāsns, ļauj atpūsties 10 minūtes.

Sēņu vietā karbonādēs var ietīt sieru vai sautētus dārzeņus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes