Sastāvdaļas
- 400 g šampinjonu
- 4 cūkgaļas karbonādes šķēles
- 2 lielas olas
- 200 g rīvmaizes
- 120 g krēmsiera
- 1/2 sīpola
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas (formas ietaukošanai)
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 ēdamkarote svaiga timiāna lapiņu
- 1 tējkarote maltu melno piparu
Pagatavošana
- Izklapē katru karbonādi, lai tā ir apmēram uz pusi plānāka. Apkaisi karbonādes ar sāli un pipariem no abām pusēm, iemasē gaļā sāli un piparus. Noliec malā.
- Smalki sakapā sēnes. Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu. Ber tajā sēnes, pievieno šķipsniņu sāls un cep 15-20 minūtes, līdz no sēnēm iztvaiko viss ūdens un tās sāk cepties. Cep ik pa laikam apmaisot.
- Smalki sagriez sīpolu, izspied ķiploku caur spiedi. Pievieno tos pannas saturam, pieliec timiāna lapiņas un sautē vēl 4 minūtes. Noņem no uguns un ļauj padzist, tad iemaisi krēmsieru.
- Cūkgaļas karbonādes vienā galā liec sēņu masu un karbonādi sarullē. Var saspraust ar koka irbulīti.
- Ietauko cepamtrauku, bļodā iesit olas un sakul, šķīvī ieber rīvmaizi. Katru pildīto cūkgaļas karbonādi uzmanīgi apviļā olā un pēc tam rīvmaizē, tad atkal olā un rīvmaizē.
- Liec pildītās karbonādes ietaukotajā cepamtraukā un nedaudz apslaki ar olīveļļu. Cep 25-30 minūtes, līdz cūkgaļas ir zeltaini brūnas, izņem no cepeškrāsns, ļauj atpūsties 10 minūtes.
Sēņu vietā karbonādēs var ietīt sieru vai sautētus dārzeņus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!