Sastāvdaļas
- 8 lieli kartupeļi
- 1 liels sīpols
- 1 ēdamkarote sviesta
- 8 sālītas reņģes
- 4 dl piena
- 2 olas
- ½ ēdamkarotes diļļu
- melnie pipari pēc garšas
- ½ dl rīvmaizes
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu sasmalcina un gabaliņus mērenā karstumā izsautē sviestā mīkstus.
- Iztīra zivis. Ja tās ir ļoti sāļas, pirms tīrīšanas tās rūpīgi noskalo.
- Ietaukota veidnē kārtam liek kartupeļus, sīpolus, dilles un reņģu filejas.
- Pārlej ar pienu un olu maisījumu.
- Uzkaisa rīvmaizi un uzliek dažas piciņas sviesta.
- Liek veidnē 175°C karstā cepeškrāsnī apmēram uz 60 minūtēm. Sacepums ir gatavs, kad kartupeļi mīksti un olu - piena maisījums sarecējis.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!