Kartupeļu - reņģu filejas sacepums

Kartupeļu - reņģu filejas sacepums Foto: Kartupeļu - reņģu filejas sacepums

Sastāvdaļas

  • 8 lieli kartupeļi
  • 1 liels sīpols
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 8 sālītas reņģes
  • 4 dl piena
  • 2 olas
  • ½ ēdamkarotes diļļu
  • melnie pipari pēc garšas
  • ½ dl rīvmaizes

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu sasmalcina un gabaliņus mērenā karstumā izsautē sviestā mīkstus.
  2. Iztīra zivis. Ja tās ir ļoti sāļas, pirms tīrīšanas tās rūpīgi noskalo.
  3. Ietaukota veidnē kārtam liek kartupeļus, sīpolus, dilles un reņģu filejas.
  4. Pārlej ar pienu un olu maisījumu.
  5. Uzkaisa rīvmaizi un uzliek dažas piciņas sviesta.
  6. Liek veidnē 175°C karstā cepeškrāsnī apmēram uz 60 minūtēm. Sacepums ir gatavs, kad kartupeļi mīksti un olu - piena maisījums sarecējis.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes