Čebureki gruzīnu gaume

Čebureki gruzīnu gaume Foto: Čebureki gruzīnu gaume

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1 kg miltu
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 1 ēdamkarote šņabja
  • 0,5 l gāzēta ūdens

Pildījumam:

  • 600 g liellopa gaļas
  • 2 lieli sīpoli
  • 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote saldās paprikas
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 glāze ūdens
  • kinza
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Visas mīkalas sastāvdaļas sajauc un mica apmēram piecas minūtes, ne ilgāk. Šajās piecās minūtēs mīklai jāpaliek gludai un mīkstai.
  2. Sadalām divās daļās un liekam pārtikas plēvē atpūsties uz 15 minūtēm.
  3. Mīklu izrullē, ne pārāk plānu - abas daļas! Uz vienas ļoti minimāli uzsmērē to pašu saulespuķu eļļu un liek otru virsū, uzsmērē eļļu un uzsijā pavisam nedaudz miltus virsū.
  4. Mīklu tinam rullī un griežam nepieciešama lieluma gabaliņos.
  5. Rullējam, bet nekādā gadījumā nedrīkst stiept.
  6. Liekam iekšā pildījumu un liekam uz pannas eļļā no abām pusēm, kamēr zeltaini brūns.
  7. Liekam uz salvetes, lai nosusinās liekā eļļa un gatavs pasniegšanai.

Recepti piedāvā un iesaka: Gundega Upe

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes