Aromatizēta vista

Aromatizēta vista Foto: Aromatizēta vista

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 50 g speķa
  • 2 centimetru gabaliņš ingvera saknes
  • 1 sīpols
  • 1 pētersīļu saišķītis
  • 1 diļļu saišķītis
  • 1 ēdamkarote cietes
  • krustnagliņas
  • kanēlis
  • badians (ķīniešu anīss) pēc garšas
  • smaržīgie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vārītu vistu apcep taukos, līdz izveidojas garoziņa, ieliek karstumizturīga traukā, pievieno sagrieztu ingveru un sīpolus, pieliek krustnagliņas, kanēli, badianu, piparus, pētersīļus, dilles un sali, pielej vistas buljonu bez piedevām un tvaicē, līdz ēdiens gatavs.
  2. Buljonu, kura tika vārīta vista, izkāš, uzvara, nosmeļ putas un, trauku tricinot, strūkliņu lej tajā ar aukstu ūdeni atšķaidītu cieti (1:2).
  3. Vistu ieliek cepešbļodā un pārlej mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes