Sastāvdaļas
- 700 g brieža gaļas
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 selerijas kāts
- 1 ķiploks
- 2 tomāti
- 1 saldā paprika
- 150 ml sausā sarkanvīna
- žāvētas aprikozes
- melnās plūmes
- ābols
- garšvielas - kadiķogas, melnie un smaržīgie pipari, malti melnie pipari, čilli pāksts, lauru lapas, rozmarīns, raudene
Pagatavošana
- Brieža gaļu sagriež gabaliņos un apcep sviestā.
- Pielej vīnu un uzvāra, lai alkohols izgaro.
- Atsevišķi apcep sīpolu. Tomātus nomizo, visus dārzeņus sagriež.
- Visu liek multikatlā. Režīmā "Sautējums" 2 stundas, bet var sautēt arī parastā katlā.
- Pasniedzu ar kartupeļu biezeni, salātiem un gurķīti.
Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska