Sastāvdaļas
Sastāvdaļas mīklai:
- 300 g milti
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 1 tējk. kanēlis
- 1 tējk. vaniļas pasta
- 250 ml kefīrs
- 200 g cukurs
- 3 olas
Sastāvdaļas biezpiena masai:
- 3 paciņas (540 g) biezpiens
- 2 olas
- 100 ml skābais krējums
- 1 ēdamk. kukurūzas ciete
- 80 g cukurs
- žāvētas dzērvenes (vai rozīnes)
- āboli
Sastāvdaļas drumstalām:
- 120 g milti
- 60 g sviests
- 60 cukurs
Pagatavošana
- Gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus, pievieno kanēli, cepamo pulveri un vaniļas sēkliņas. Otrā traukā sajauc kefīru, olas un cukuru. Abu trauku saturu savieno, rūpīgi samaisa un lej pannā.
- Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos un ber vienmērīgi virsū mīklai.
- Gatavo biezpiena masu. Olām pievieno cukuru, biezpienu, kukurūzas cieti, skābo krējumu un žāvētas dzērvenes. Sablendē. Vienmērīgi pārlej pāri āboliem.
- Gatavo drumstalas. Sviestu, miltus un cukuru saberž drupaču masā. Pārber biezpiena masai.
- Cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni vienu stundu.
Recepte un foto: Santas Saldā Virtuve