Ābolu - biezpiena plātsmaize

ĀBOLU - BIEZPIENA PLĀTSMAIZE Foto: Ābolu - biezpiena plātsmaize

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas mīklai:

  • 300 g milti
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. kanēlis
  • 1 tējk. vaniļas pasta
  • 250 ml kefīrs
  • 200 g cukurs
  • 3 olas

Sastāvdaļas biezpiena masai:

  • 3 paciņas (540 g) biezpiens
  • 2 olas
  • 100 ml skābais krējums
  • 1 ēdamk. kukurūzas ciete
  • 80 g cukurs
  • žāvētas dzērvenes (vai rozīnes)
  • āboli

Sastāvdaļas drumstalām:

  • 120 g milti
  • 60 g sviests
  • 60 cukurs

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus, pievieno kanēli, cepamo pulveri un vaniļas sēkliņas. Otrā traukā sajauc kefīru, olas un cukuru. Abu trauku saturu savieno, rūpīgi samaisa un lej pannā.
  2. Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos un ber vienmērīgi virsū mīklai.
  3. Gatavo biezpiena masu. Olām pievieno cukuru, biezpienu, kukurūzas cieti, skābo krējumu un žāvētas dzērvenes. Sablendē. Vienmērīgi pārlej pāri āboliem.
  4. Gatavo drumstalas. Sviestu, miltus un cukuru saberž drupaču masā. Pārber biezpiena masai.
  5. Cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni vienu stundu.

Recepte un foto: Santas Saldā Virtuve

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes