Vīna etiķī marinētas gailenes

Vīna etiķī marinētas gailenes Foto: Vīna etiķī marinētas gailenes

Sastāvdaļas

  • 250 g gaileņu

Marinādei:

  • 100 g balta vīna etiķa
  • 40 g selerijas
  • 1 sīpols
  • 1 čili pipars
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 5 melnie pipari
  • 3 lauru lapas
  • 2 tējkarotes cukura
  • šķipsniņa rozmarīna
  • sāls pēc garšas
  • 250 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Gailenes uz minūti liek verdošā ūdenī ar sāli un nokāš caurdurī.
  2. Ķiploku daiviņas pārgriež uz pusēm, sīpolu sagriež četrās daļās.
  3. Čili piparu pārgriež un izņem sēklas.
  4. Smalki sagriež seleriju.
  5. Etiķi sajauc ar ūdeni, iemaisa tajā sagrieztos dārzeņus un garšvielas.
  6. Pēc uzvārīšanās vāra vel 45 minūtes.
  7. Gailenes saliek tīrā, sterilā burkā un aplej ar marinādi.
  8. Burku aizvāko, atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes