Sastāvdaļas
- 250 g gaileņu
Marinādei:
- 100 g balta vīna etiķa
- 40 g selerijas
- 1 sīpols
- 1 čili pipars
- 2 ķiploka daiviņas
- 5 melnie pipari
- 3 lauru lapas
- 2 tējkarotes cukura
- šķipsniņa rozmarīna
- sāls pēc garšas
- 250 ml ūdens
Pagatavošana
- Gailenes uz minūti liek verdošā ūdenī ar sāli un nokāš caurdurī.
- Ķiploku daiviņas pārgriež uz pusēm, sīpolu sagriež četrās daļās.
- Čili piparu pārgriež un izņem sēklas.
- Smalki sagriež seleriju.
- Etiķi sajauc ar ūdeni, iemaisa tajā sagrieztos dārzeņus un garšvielas.
- Pēc uzvārīšanās vāra vel 45 minūtes.
- Gailenes saliek tīrā, sterilā burkā un aplej ar marinādi.
- Burku aizvāko, atdzesē un uzglabā vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!