Laša soļanka

Laša soļanka Foto: Laša soļanka

Sastāvdaļas

  • 1200 g laša
  • 150 g burkānu 
  • 3 sīpoli
  • 1 lauru lapa
  • 5 smaržīgo piparu graudiņi
  • 40 ml augu eļļas
  • 500 g tomātu
  • 40 g kaperu
  • jūras sāls
  • 100 g olīvu bez kauliņiem 
  • 1 citrons
  • 20 g pētersīļu

Pagatavošana

  1. Lasi notīra, atdala fileju.
  2. No ādas, asakām, spurām un arī galvas, ja ir, vāra buljonu - uzlej 3-3,5 l auksta ūdens, uzvāra uz lielas uguns.
  3. Visu laiku nosmeļ izveidojušās putas, kamēr tās vairs neparādās.
  4. Buljonam pievieno nomizotus un sagrieztus burkānus, garšvielas, samazina uguni un vāra 1 stundu.
  5. Izņem visu ārā no buljona, buljonu izkāš caur salocītu marli.
  6. Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos, cep eļļā, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
  7. Pievieno blanšētus un sīki sagrieztus tomātus, kaperus, sutina kopā ar sīpoliem 5 minūtes, uz vidējas uguns.
  8. Laša fileju sagriež gabaliņos.
  9. Liek katlā ceptos dārzeņus, visu uzvāra, turpina vārīt 15 minūtes.
  10. Tad liek zupā laša gabaliņus, turpina vārīt 5 minūtes, pieber jūras sāli pēc garšas.
  11. Nobeigumā pievieno olīvas un uguni izslēdz.
  12. Pasniedzot zupu, katrā šķīvī liek citrona šķēlīti un sakapātus zaļumus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes