Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 300 g cīsiņu
- 460 g konservētu pupiņu tomātu mērcē
- ķiploki pēc garšas
- 2-3 krustnagliņas
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari - pēc garšas
- karijs pēc garšas
- 45 ml augu eļļas (3 ēdamkarotes)
- 15 g svaigu diļļu
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, noskalo un sagriež mazās šķēlēs.
- Pannā, kas iepriekš uzkarsēta ar augu eļļu, apcep kartupeļus apmēram 7 minūtes, līdz tie kļūst brūni.
- Cīsiņu sagrieziet plānās šķēlēs.
- Kartupeļiem pievieno cīsiņus
- Visu kopā apcep vēl 3-4 minūtes. Pēc tam pannā ielej 100 ml ūdens, pārklāj ar vāku.
- Visu vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, līdz kartupeļi ir gatavi.
- Tad pievieno pupiņas kopā ar tomātu mērci.
- Ķiplokus nomizo, sasmalcina ar nazi un pievieno.
- Pievienojiet tur kariju un maltus melnos piparus.
- Vāram visu bez vāka vēl 5-7 minūtes.
- 1-2 minūtes pirms vārīšanas beigām nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet sāli.
- Sasmalciniet dilles un pievienojiet kartupeļiem.
- Visu samaisa un izslēdz uguni. Kartupeļi, sautēti ar desiņām un pupiņām, ir gatavi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!