Sautēta mencas fileja ar dārzeņiem

Sautēta mencas fileja ar dārzeņiem Foto: Sautēta mencas fileja ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 1 kg mencu filejas
  • 500 g burkāni
  • 500 g zaļo zirnīšu
  • 2 sīpoli
  • 1 pētersīlis
  • gabaliņš selerijas saknes
  • 100 g sviesta
  • 2 glāzes zivju buljona
  • sāls
  • pipari
  • 4 ķiploka daiviņās
  • 1/2 tējkarotes citronskābes
  • zaļumi
  • krējums

Pagatavošana

  1. Mencu fileju sagriež porcijās, ierīvē ar smalcinātu ķiploku, sāli un pipariem, katru gabaliņu pārkaisa ar citronskābi un atstāj vienu stundu vēsā vietā.
  2. Notīrītus gabaliņos sagrieztus burkānus kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, pētersīli un seleriju apcep sviestā, pielej karstu zivju buljonu, pievieno svaigus zirnīšus un sautē pusmīkstus. Pēc tam pārliek ar mencas filejas gabaliņiem un aizvākotā katlā uz mērenas liesmas sautē.
  3. Kad zivis gatavas, pieliek krējumu un uzvāra.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes