Sastāvdaļas
- 1 kg dažādu svaigu sēņu (gailenes, baravikas, arī šampinjoni u.c.)
- 250 g miltu
- 200 g svaigā siera
- 125 g sviesta
- 125 ml piena
- 100 g caurauguša speķa
- 5 olas
- 2 sīpoli
- 6 ēdamkarotes eļļas
- zaļumi (pētersīļi, timiāns, raudene)
- rīvēts muskatrieksts
- malti pipari
- sāls
Pagatavošana
- Pagatavo mīklu: miltus samīci kopā ar ½ tējkarotes sāls, 1 olu, sviestu un 2 ēdamkarotes ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz ½ stundu ieliec ledusskapī.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
- Notīri sēnes un sagriez plānās šķēlītēs. Nomizotus sīpolus un zaļumus smalki sakapā.
- Speķi sagriez gabaliņos. Pannā sakarsē nedaudz eļļas un apcep speķi un sīpolus, pēc tam ieliec bļodā.
- Pannā pielej atlikušo eļļu, sakarsē un pa porcijām apcep sēnes. Pieber sāli un piparus.
- Sieru samaisi ar pērējām olām, zaļumiem un pienu. Pieber sāli, piparus un muskatriekstu.
- Mīklu izveltnē plānā kārta un liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
- Sēnēm pievieno sīpolus ar speķi un siera maisījumu un klāj uz mīklas.
- Maliņu atstāj brīvu. Cep apmēram 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!