Sastāvdaļas
- 400 g rīsu
- 100 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
- 2 sīki sagriezti burkāni
- 2 sagriezti sīpoli
- 2 sīki sagrieztas sarkanās paprikas
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote eļļas
- 1 tējkarote fenheļa sēklu
- 2 tējkarotes sāls
- ½ tējkarotes romiešu ķimeņu
- ½ tējkarotes kurkumas
- 1 kanēļa standziņa vai ⅓ tējkarotes malta kanēļa
- 1 lauru lapa
- 4 zaļā kardamona pākstis
- 3 krustnagliņas
- piparmētru vai/ un koriandra lapas, sagrieztas
Pagatavošana
- Noskalo rīsus vairākos ūdeņos un iemērc uz pusstundu aukstā ūdenī.
- Uzkarsē katliņā sviestu, 2 minūtes apgrauzdē garšvielas. Tad pieliec sīpolu un cep uz mazas uguns, līdz tas mīksts un zeltaini brūns. Pieber citus dārzeņus, cep 2 minūtes, tad pieber rīsus, apmaisi.
- Pielej 800 ml ūdens, pieber sāli un uzvāri. Turpini vārīt uz nelielas uguns 5 minūtes.
- Uzliec katlam vāku, ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 130 grādiem, vai sautē uz plīts uz ļoti mazas uguns vēl 10 minūtes.
- Iemaisi piparmētras vai/ un koriandru un pasniedz ar zivi vai gaļu, vai kādu siltu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!