Rīsi austrumu stilā

Nedaudz atšķirīga recepte - Rīsi austrumu stilā Foto: Rīsi austrumu stilā

Sastāvdaļas

  • 400 g rīsu
  • 100 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
  • 2 sīki sagriezti burkāni
  • 2 sagriezti sīpoli
  • 2 sīki sagrieztas sarkanās paprikas
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 tējkarote fenheļa sēklu
  • 2 tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes romiešu ķimeņu
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • 1 kanēļa standziņa vai ⅓ tējkarotes malta kanēļa
  • 1 lauru lapa
  • 4 zaļā kardamona pākstis
  • 3 krustnagliņas
  • piparmētru vai/ un koriandra lapas, sagrieztas

Pagatavošana

  1. Noskalo rīsus vairākos ūdeņos un iemērc uz pusstundu aukstā ūdenī.
  2. Uzkarsē katliņā sviestu, 2 minūtes apgrauzdē garšvielas. Tad pieliec sīpolu un cep uz mazas uguns, līdz tas mīksts un zeltaini brūns. Pieber citus dārzeņus, cep 2 minūtes, tad pieber rīsus, apmaisi.
  3. Pielej 800 ml ūdens, pieber sāli un uzvāri. Turpini vārīt uz nelielas uguns 5 minūtes.
  4. Uzliec katlam vāku, ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 130 grādiem, vai sautē uz plīts uz ļoti mazas uguns vēl 10 minūtes.
  5. Iemaisi piparmētras vai/ un koriandru un pasniedz ar zivi vai gaļu, vai kādu siltu mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes