Pīrāgs ar gaļu un pupiņām

Pīrāgs ar gaļu un pupiņām Foto: Pīrāgs ar gaļu un pupiņām

Sastāvdaļas

  • 500 g jauktās maltās gaļas
  • 2 bundžas konservētu sarkano pupiņu
  • 200 g svaigu šampinjonu
  • 1 bundža konservētu tomātu savā sulā
  • 3,5 glāzes miltu
  • 200 g sviesta
  • 250 ml alus
  • 2 sīpoli
  • 20 ml augu eļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 lauru lapas

Pagatavošana

  1. Bļodā ber pusi miltu, virsū rupji sarīvē aukstu sviestu.
  2. Uzber otru pusi miltu, visu samīca ar rokām, viendabīgā konsistencē.
  3. Pielej alu, samīca elastīgu mīklu, ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl miltus.
  4. Sakarsētā pannā lej augu eļļu, pievieno sakapātus sīpolus, cep, pievieno malto gaļu, cep pusgatavu. 
  5. Šampinjonus sīki sagriež, pievieno maltajai gaļai.
  6. Konservētajām pupiņām nolej šķidrumu un noskalo.
  7. Kad maltā gaļa un šampinjoni ir gatavi, pievieno pupiņas, tomātus, pieber sāli pēc garšas.
  8. Sautē, kamēr iztvaiko šķidrums, tad atdzesē.
  9. Mīklu sadala 2 nevienādās daļās, lielāko mīklas daļu izrullē pīrāga pamatam.
  10. Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek pamatnes mīklu, izveido maliņas.
  11. Liek pildījumu, mazāko mīklas daļu izrullē, liek virsū pildījumam, maliņas saspiež kopā.
  12. Mīklā izveido nelielas atveres, noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
  13. Cep sakarsētā krāsnī, 25-30 minūtes.
  14. Gatavu pīrāgu pasniedz karstu ar skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes