Sastāvdaļas
- 1 zandarts
- 1 sīpols
- 2 baltmaizes šķēles
- 1/2 glāzes piena
- sāls
- pipari
- citronpipari
- 1 ola
- dilles
- pētersīļi
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- 1 ķiploka daiviņa
- 30 g siera
- rozmarīns
- krāsainā paprika
- sīpols
- tomāti
- eļļa
Pagatavošana
- Pirms zivs tīrīšanas nogriež spuras, jo tā ir ļoti asas.
- Svaigu zandartu notīra, pārgriež vēdru, izņem iekšas un nogriež galvu.
- Notīrītaij zivij ar asu nazi nogriež abas filejas, izgriežot asaku.
- Ādu atstāj pie filejām.
- No filejām izlasa tur palikušās asakas, liek uz dēļa ar ādu uz leju un nogriež mīkstuma kārtu.
- Mīkstumu sagriež sīkāk, liek traukā, pieber sasmalcinātu sīpolu.
- Zivs mīkstumu kopā ar sīpolu sablenderē vai samaļ.
- Sablenderētajai zivij pievieno pienā izmērcētu, nospiestu baltmaizi bez garozas, olas dzeltenumu, pieber sali un piparus, visu kārtīgi samaisa.
- Zaļumus sasmalcina un iemaisa masā.
- Olas baltumu saputo un uzmanīgi iemaisa.
- Cepamo veidni ietauko, izbārsta ar rozmarīna zariņiem, virsu liek vienu plāno zivs fileju ar ādu uz leju.
- Fileju pārkaisa ar citronpipariem.
- Virsū kārto sagatavoto zivs gaļu.
- Pārklāj ar otru plāno fileju ar ādu uz augšu.
- Ar augstā ūdenī samitrinātu plaukstu nolīdzina, veidojot zivs formu.
- Uzkaisa citronpiparus.
- Blakus zivij kārto gabalos sagrieztus dārzeņus.
- Majonēzē iemaisa sasmalcinātu ķiploku, pārziež zivij.
- Zivij uzkaisa rīvētu sieru.
- Dārzeņiem nedaudz pārlaista eļļu.
- Veidni liek sakarsētā krāsnī, 180 - 200°C temperatūrā cep apmēram 250 -30 minūtes (atkarībā no zivs lieluma).
- Sadala gabalos, ēd siltu vai vai aukstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!