Sastāvdaļas
- cepumi (katrai kūciņai vajadzēs trīs cepumus)
- 2 paciņas biezpiena
- paciņa sviesta
- citrona miziņa
- 300 g marmelādes
- pēc garšas rozīnes, sasmalcinātas žāvētas aprikozes
- tēja
- putukrējums
- glazūra pēc izvēles
Pagatavošana
- Biezpienu samaļ vai izberž caur sietu, pieliek mīkstu sviestu un sasmalcinātu marmelādi. Biezpiena masai var pievienot rozīnes, sasmalcinātas žāvētas aprikozes.
- Katru cepumu no vienas puses apmērcē saldā tējā.
- Uz viena cepuma uzliek biezpienu (apmēram 1 ēdamkaroti) un ar dieviem cepumiem no sāniem piespiež šo masu leņķī tā, lai izveidotos "mājiņas" jumtiņš.
- Pēc brīža, kad cepums sacietējis un ievilcies, to var vertikāli griezt uz pusēm.
- Rota ar putukrējumu, marmelādi, ogām, glazūru.
Patika recepte?
Iesaki draugiem un saviem tuvajiem! Paldies!