SKĀBEŅU ZUPA - klasiskā recepte

SKĀBEŅU ZUPA - klasiskā recepte Foto: SKĀBEŅU ZUPA - klasiskā recepte

Sastāvdaļas

  • 300 g skābeņu
  • 3 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 5 olas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • melnie smaržīgie pipari - pēc garšas
  • 1 vai 2 tējkarotes sāls - pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos.
  2. Ielieciet kartupeļus katliņā, ielejiet 2 litrus ūdens un uzlieciet uz uguns. Vārīšanās brīdī putas noņem.
  3. Kamēr mūsu kartupeļi vārās, cepsim. Burkānus sarīvē, sīpolu smalki sagriež.
  4. Ielejiet pannā 2 ēdamkarotes augu eļļas un viegli apcepiet dārzeņus, apmēram 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  5. Apmēram 5-7 minūtes pēc ūdens uzvārīšanas katliņā ar kartupeļiem pievienojiet apceptos dārzeņus, pievienojiet arī piparu graudus. Samaziniet siltumu un ļaujiet vārīties vēl 10 minūtes.
  6. Pa to laiku ir nepieciešams atbrīvot skābeņu lapas no kātiem un sagraizīt gabaliņos.
  7. Sadaliet 5 olas bļodā un viegli sakratiet tās ar putojamo slotiņu vai dakšiņu. Šeit ir vērts atzīmēt, ka ir divi veidi, kā pagatavot skābeņu zupu: ar cieti vārītu un smalki sagrieztu olu. Es izvēlējos jēlu olu recepti, jo tā man patīk labāk.
  8. Pievieno skābenes, viegli samaisa un vāra 3-4 minūtes.
  9. Tad, turpinot maisīt zupu, plānā strūkliņā ielej tajā sakultas olas un pieber sāli, piparus pēc garšas. Paturiet zupu tikai pāris minūtes uz uguns, un viss, mūsu skābeņu zupa ir gatava.
  10. Lej bļodiņās klasisko skābeņu zupu ar olām un pasniedz karstu vai aukstu, ar skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes