Sastāvdaļas
- 700 g tomātu
- 15 g diļļu
- 10 g bazilika
- 2 dārza kalnmētras
- 6 melno piparu graudiņu
- 3 smaržīgie pipari
- 2 lauru lapas
- 20 sinepju sēklu
Marinādei:
- 500 ml ūdens
- 20 g sāls
- 15 g cukura
- 2 ēdamkarotes 9% etiķa
Pagatavošana
- Tomātus izvēlās pusgatavus, zaļi bālus un sārtus.
- Vēlams, lai tomāti būtu vienāda lieluma un gludi.
- Tomātus nomazgā, nosusina un sakārto dezinficēta burkā kopā ar garšaugiem un garšvielām.
- Garšaugus nomazgā tekošā ūdenī un parupji sagriež 6 - 8 cm garos gabaliņos.
- Garšvielas samet pēc skaita burkā.
- Karstu marinādi pārlej sagatavotiem tomātiem, uzliek metāla vāciņu, viegli aizvāko un pasterizē 80°C temperatūrā; litra burkas - 10 minūtes, 3 litra burkas - 25 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvāko, apgāž ar vāciņu uz leju, patur 30 minūtes, atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!