Pasterizēti tomāti

Pasterizēti tomāti Foto: Pasterizēti tomāti

Sastāvdaļas

  • 700 g tomātu
  • 15 g diļļu
  • 10 g bazilika
  • 2 dārza kalnmētras
  • 6 melno piparu graudiņu
  • 3 smaržīgie pipari
  • 2 lauru lapas
  • 20 sinepju sēklu

Marinādei:

  • 500 ml ūdens
  • 20 g sāls
  • 15 g cukura
  • 2 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Tomātus izvēlās pusgatavus, zaļi bālus un sārtus.
  2. Vēlams, lai tomāti būtu vienāda lieluma un gludi.
  3. Tomātus nomazgā, nosusina un sakārto dezinficēta burkā kopā ar garšaugiem un garšvielām.
  4. Garšaugus nomazgā tekošā ūdenī un parupji sagriež 6 - 8 cm garos gabaliņos.
  5. Garšvielas samet pēc skaita burkā.
  6. Karstu marinādi pārlej sagatavotiem tomātiem, uzliek metāla vāciņu, viegli aizvāko un pasterizē 80°C temperatūrā; litra burkas - 10 minūtes, 3 litra burkas - 25 minūtes.
  7. Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvāko, apgāž ar vāciņu uz leju, patur 30 minūtes, atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes