Marinēti asorti

Marinēti asorti Foto: Marinēti asorti

Sastāvdaļas

Marinādei:

  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 100 g 9% etiķa
  • ūdens
  • 1 vīnogu lapa
  • 1 sarkano jāņogu lapa
  • 1 melno jāņogu lapa
  • 1 diļļu saišķītis ar visiem ziediņiem
  • 2 lauru lapas
  • mārrutka sakne
  • 10 melno piparu graudiņi
  • 2 ķiploka daiviņas

Pildījumam:

  • gurķi
  • tomāti
  • sīpoli
  • paprika
  • citi dārzeņi, pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Sastāvdaļu daudzums paredzēts 3 litru burkai.
  2. Sterilizētā burkā liek vīnogu lapu, melno un sarkano jāņogu lapas,sakapātas dilles, lauru lapas, mārrutku saknes gabaliņus, piparus, ķiploku šķēlītes.
  3. Virsū liek dārzeņus - gurķus, tomātus, sīpolu gredzenus, paprikas šķēlītes vai salmiņus.
  4. Katlā uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā sāli, cukuru, beigās pielej etiķi.
  5. Karstu marinādi pārlej dārzeņiem, burku viegli aizvāko, sterilizē 15 minūtes, kārtīgi aizvāko.
  6. Burku apgriež otrādi, ietin drānā, atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes