Maltās gaļas bumbiņas mērcē

Maltās gaļas bumbiņas mērcē Foto: Maltās gaļas bumbiņas mērcē

Sastāvdaļas

  • 80 g liellopu gaļas
  • 40 g cūkas gaļas
  • 25 g baltmaizes
  • 10 g sīpolu
  • 25 g siļķes
  • 1/4 skābēta gurķa
  • olas
  • sāls
  • zaļumi

Mērcei:

  • 80 - 100 g ūdens
  • 4 g kviešu miltu
  • 15 g skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Gaļu ar ūdenī izmērcētu baltmaizi, sīpolus, notīrītu siļķi izmaļ divas reizes gaļas mašīnā.
  2. Samaltai gaļai pievieno olu, sīki sagrieztus skābētus gurķus un samaisa, līdz gaļas masa saistoša.
  3. Ar samitrinātam rokam izveido apaļas bumbiņas (2 porcijā), liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz gatavas.
  4. Gaļas bumbiņas liek dziļākā traukā, pārlej ar mērci un pārkaisa sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus.
  5. Šķidrumam, kura vārītas gaļas bumbiņas, pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus, skābu krējumu un uzvāra.
  6. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes