Sastāvdaļas
- 80 g liellopu gaļas
- 40 g cūkas gaļas
- 25 g baltmaizes
- 10 g sīpolu
- 25 g siļķes
- 1/4 skābēta gurķa
- olas
- sāls
- zaļumi
Mērcei:
- 80 - 100 g ūdens
- 4 g kviešu miltu
- 15 g skābā krējuma
Pagatavošana
- Gaļu ar ūdenī izmērcētu baltmaizi, sīpolus, notīrītu siļķi izmaļ divas reizes gaļas mašīnā.
- Samaltai gaļai pievieno olu, sīki sagrieztus skābētus gurķus un samaisa, līdz gaļas masa saistoša.
- Ar samitrinātam rokam izveido apaļas bumbiņas (2 porcijā), liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz gatavas.
- Gaļas bumbiņas liek dziļākā traukā, pārlej ar mērci un pārkaisa sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus.
- Šķidrumam, kura vārītas gaļas bumbiņas, pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus, skābu krējumu un uzvāra.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!