Ļečo ar burkāniem un papriku

Ļečo ar burkāniem un papriku ziemas krājumiem Foto: Ļečo ar burkāniem un papriku

Sastāvdaļas

  • 1 ½ k tomātu
  • 1 ½ kg papriku
  • 500 g burkānu
  • 200 ml eļļas
  • 50 ml ābolu etiķa
  • 3 krustnagliņas
  • 5 smaržīgo piparu graudiņu
  • 5 melno piparu graudiņu
  • 125 g cukura
  • 1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana

  1. Tomātus noplaucējiet, nomizojiet un samaliet.
  2. Paprikas iztīriet un sagrieziet nelielos gabaliņos,burkānus sarīvējiet uz rupjas rīves.
  3. Lieciet katlā samaltos tomātus, eļļu, cukuru un sāli.
  4. Vāriet 5 minūtes, pievienojiet burkānus un papriku, sautējiet 15 - 17 minūtes.
  5. Pielejiet etiķi, pieberiet krustnagliņas un piparus, karsējiet vēl 5 - 7 minūtes.
  6. Lieciet gatavo lečo izkarsētās burkās, ievietojiet tās katlā un piesedziet ar vāciņiem.
  7. Lejiet katlā tik daudz ūdens, lai burkas būtu pārklātas līdz pusei.
  8. Kad uzvārījies, karsējiet 10 - 15 minūtes. Burkas hermētiski aizvākojiet un atdzesējiet, apgāztas otrādi un silti apsegtas ar segu vai dvieli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes