Sastāvdaļas
- 500 g maltas vistas gaļas
- 100 ml piena
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- 100 g smags baltmaizes kukulītis
- sāls, pipari
- augu eļļa cepšanai
- 2 olas
- 100 g siera
- 2 ēdamkarotes sviesta
- dilles
- pētersīļi
- 2 olas
- 3-4 ēdamkarotes skābā krējuma vai majonēzes
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- milti
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Baltmaizes kukulīti mērcē pienā.
- Samaļ sīpolu, kopā ar baltmaizi un pienu.
- Samalto sīpolu, kopā baltmaizi samaisa ar malto gaļu, pievieno saspiestus ķiplokus, sāli, piparus pēc garšas.
- Visu kārtīgi samaisa, kamēr masa sabiezē.
- Gatavo pildījumu - cieti izvāra olas, sarīvē tās, pievieno sarīvētu aukstu sviestu un sieru.
- Sakapā zaļumus un pievieno pildījumam.
- No maltās gaļas masas veido kotleti, vidū liek mazliet pildījuma, kotleti aiztaisa tā, lai pildījums paliek vidū.
- Gatavo maisījumu panēšanai - visas sastāvdaļas sakuļ.
- Kotletes panē maisījumā, no abām pusēm.
- Panētas kotletes cep sakarsētā augu eļļā, no abām pusēm, kamēr gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!