Gardais truša gaļas cepetis

Gardais truša gaļas cepetis Foto: Gardais truša gaļas cepetis

Sastāvdaļas

  • 1200 g truša gaļas
  • 1-2 daiviņās ķiploka
  • 2 burkāni
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 3-4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 120 g speķa
  • 12 mazi sīpoli
  • 2 glāzes baltvīna
  • 1 glāze karsta ūdens
  • 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa
  • 200 g šampinjonu
  • 50 g sviests

Pagatavošana

  1. Ķiplokus, 2 mazus sīpoliņus un pētersīļus smalki sagriež.
  2. Sautēšanas katlā ielej izkausēto sviestu, ieliek šķēlītēs sagrieztu speķi un truša gaļas gabalus, atlikušos veselos sīpolus, kā arī sagatavoto sagriezto sīpolu un zaļumu masu un visu uzmanīgi izmaisa.
  3. Pielej mazliet ūdens un baltvīna un sautē vienu stundu.
  4. Pēc tam pieliek tomātu biezeni un plāni sagrieztus šampinjonus.
  5. Sautēšanu turpina, līdz gaļa kļūst mīksta.
  6. Gaļu pasniedz sasildītos šķīvjos un pārlej ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes