Sastāvdaļas
- 1200 g truša gaļas
- 1-2 daiviņās ķiploka
- 2 burkāni
- 1 saišķītis pētersīļu
- 3-4 ēdamkarotes augu eļļas
- 120 g speķa
- 12 mazi sīpoli
- 2 glāzes baltvīna
- 1 glāze karsta ūdens
- 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa
- 200 g šampinjonu
- 50 g sviests
Pagatavošana
- Ķiplokus, 2 mazus sīpoliņus un pētersīļus smalki sagriež.
- Sautēšanas katlā ielej izkausēto sviestu, ieliek šķēlītēs sagrieztu speķi un truša gaļas gabalus, atlikušos veselos sīpolus, kā arī sagatavoto sagriezto sīpolu un zaļumu masu un visu uzmanīgi izmaisa.
- Pielej mazliet ūdens un baltvīna un sautē vienu stundu.
- Pēc tam pieliek tomātu biezeni un plāni sagrieztus šampinjonus.
- Sautēšanu turpina, līdz gaļa kļūst mīksta.
- Gaļu pasniedz sasildītos šķīvjos un pārlej ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!