Gaļas bumbiņas ar kartupeļu biezeni

Gaļas bumbiņas ar kartupeļu biezeni Foto: Gaļas bumbiņas ar kartupeļu biezeni

Sastāvdaļas

Gaļas bumbiņām:

  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 1 burkāns (sarīvēts)
  • 1 sīpols (smalki sagriezts, vai piemalts gaļai)
  • 2 sīpoli sagriezti ripiņās
  • 150 g vārīti rīsi
  • 1 ola
  • sāls
  • garšvielas

Mērcei:

  • 50 ml karsta ūdens
  • 200 ml saldā krējuma
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Malto gaļu sajauc ar pārējām sastāvdaļām, veido bumbiņas.
  2. Apcep, kārto katliņā, uz viegli apceptām sīpolu ripiņām.
  3. Pielej 50 ml karsta ūdens, pasautē 10 minūtes, pielej 200 ml saldā krējuma, pievieno nedaudz sāls, uzkarsē, nogriež karstumu. Ļauj nedaudz "atpūsties".
  4. Pasniedzu ar kartupeļu biezeni un burkānu-zirnīšu sautējumu.

Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes