Folijā ceptas pildītas irbes

Folijā ceptas pildītas irbes Foto: Folijā ceptas pildītas irbes

Sastāvdaļas

  • 2 jaunas, cepšanai sagatavotas irbes
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 1 tējkarote kaltēta majorāna
  • 75 g vistas vai teļa aknu
  • 100 g šampinjonu vai citu sēņu
  • 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
  • 1-2 liķiera glāzītes konjaka
  • 100 g liesa šķiņķa
  • 75 g speķa
  • 2 ēdamkarotes tauku

Pagatavošana

  1. Irbes nomazgā, nosusina un no iekšpuses ierīvē ar sāli, pipariem un majorānu.
  2. Pagatavo pildījumu. Aknas un sēnes sīki sagriež, pievieno sāli, piparus, rozmarīnu un konjaku. Visu samaisa un sapilda irbēs, atstājot brīvu vietu, kur pildījumam karstumā uzbriest.
  3. Irbes ietin šķiņķa, tad speķa šķēlītēs un aptin ar rupju kokvilnas diegu.
  4. Katru irbi atsevišķi ietin folijā, malas cieši noloka.
  5. Liek cepties iepriekš līdz 200°C sakarsēta cepeškrāsnī.
  6. Pēc 45 minūtēm foliju atver, noņem diegu, šķiņķa un speķa šķēlītes saliek apkārt irbēm.
  7. Uz krūtiņām saliek tauku piciņas un cep vēl kādu brīdi, kamēr ādiņa kļūst brūna.
  8. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un lapu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes