Dārzeņu ikri

Dārzeņu ikri Foto: Dārzeņu ikri

Sastāvdaļas

  • 1 ½ kg tomātu
  • 1 kg paprikas pākšu
  • 400 - 500 ml eļļas
  • 5 burkāni
  • 3 kabači
  • 3 sīpoli
  • 1 ķiploka galviņa
  • pētersīļi
  • 3 ēdamkarotes 9 % etiķa
  • cukurs pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nomizotus sīpolus un ķiplokus sakapā.
  2. Burkānus sarīvē.
  3. Paprikai iztīra sēklas un mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
  4. Kabačus nomizo un sagriež gabaliņos.
  5. Sakapā pētersīļus.
  6. Tomātus blanšē, tiem novelk miziņu un mīkstumu sagriež gabaliņos.
  7. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un uz lēnas uguns apsautē caurspīdīgus.
  8. Pieber burkānus un sautē 5 - 9 minūtes.
  9. Pēc tam pievieno tomātus, ķiplokus, pētersīļus, etiķi, sāli un cukuru.
  10. Ik pa brīdim apmaisot, sautē 15 - 20 minūtes.
  11. Pievieno kabačus, papriku un turpina sautēt apmēram 50 - 60 minūtes, līdz šķidrums izvārās.
  12. Karstu pilda burkās un aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes