Sastāvdaļas
- 1 ½ kg tomātu
- 1 kg paprikas pākšu
- 400 - 500 ml eļļas
- 5 burkāni
- 3 kabači
- 3 sīpoli
- 1 ķiploka galviņa
- pētersīļi
- 3 ēdamkarotes 9 % etiķa
- cukurs pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Nomizotus sīpolus un ķiplokus sakapā.
- Burkānus sarīvē.
- Paprikai iztīra sēklas un mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
- Kabačus nomizo un sagriež gabaliņos.
- Sakapā pētersīļus.
- Tomātus blanšē, tiem novelk miziņu un mīkstumu sagriež gabaliņos.
- Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un uz lēnas uguns apsautē caurspīdīgus.
- Pieber burkānus un sautē 5 - 9 minūtes.
- Pēc tam pievieno tomātus, ķiplokus, pētersīļus, etiķi, sāli un cukuru.
- Ik pa brīdim apmaisot, sautē 15 - 20 minūtes.
- Pievieno kabačus, papriku un turpina sautēt apmēram 50 - 60 minūtes, līdz šķidrums izvārās.
- Karstu pilda burkās un aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!