Citronu torte

Citronu torte Foto: Citronu torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 300 g miltu
  • 1+1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. soda
  • 3/4 tējk sāls
  • 225 g sviests
  • 300 g cukura
  • 2 ēdamkarotes norīvētas citronu miziņas
  • 3 lielas olas
  • 240 ml kefīra (paniņas)
  • 60 ml citronu sulas, vaniļa

Krēmam:

  • 120 ml citronu sulas
  • 2 tējk. citronu norīvētas miziņas
  • 200 g cukura
  • 110 g sviesta
  • 4 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 250 g maskarpones krēmsiera

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Citā bļodā kuļ sviestu (istabas t) ar cukuru, pa vienai pievieno olas un citronu miziņas, kuļ, kamēr ir pufīga masa.
  2. Kefīru sajauc ar citronu sulu. Sviesta masai pievieno trešdaļu miltu, samaisa, ielej pusi kefīra- citronu sulas maisījumu, tad atkal miltus, kefīru un miltus.
  3. Samaisa, sadala 2 24 cm/dm formās, cep 30 min, 180 C. trešdaļu no laika cepeškrāsnī uzliek režīmu, kurš cep no apakšas. Atdzesē.
  4. Katliņā sajauc visas krēma sastāvdaļas, liek uz uguns, visu laiku maisa, kamēr sabiezē.
  5. Iemaisa sviestu Liek pārtikas plēvi uz masas, atdzesē.
  6. Puto krēmsieru, pa karotei pievieno vārīto citronu krēmu.
  7. Atdzisušos biskvītus pa vidu smērē ar krēmu. Dekorē.

Receptes un foto autore: Māra Skuja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes