Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 300 g miltu
- 1+1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējk. soda
- 3/4 tējk sāls
- 225 g sviests
- 300 g cukura
- 2 ēdamkarotes norīvētas citronu miziņas
- 3 lielas olas
- 240 ml kefīra (paniņas)
- 60 ml citronu sulas, vaniļa
Krēmam:
- 120 ml citronu sulas
- 2 tējk. citronu norīvētas miziņas
- 200 g cukura
- 110 g sviesta
- 4 olas
- 2 olu dzeltenumi
- 250 g maskarpones krēmsiera
Pagatavošana
- Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Citā bļodā kuļ sviestu (istabas t) ar cukuru, pa vienai pievieno olas un citronu miziņas, kuļ, kamēr ir pufīga masa.
- Kefīru sajauc ar citronu sulu. Sviesta masai pievieno trešdaļu miltu, samaisa, ielej pusi kefīra- citronu sulas maisījumu, tad atkal miltus, kefīru un miltus.
- Samaisa, sadala 2 24 cm/dm formās, cep 30 min, 180 C. trešdaļu no laika cepeškrāsnī uzliek režīmu, kurš cep no apakšas. Atdzesē.
- Katliņā sajauc visas krēma sastāvdaļas, liek uz uguns, visu laiku maisa, kamēr sabiezē.
- Iemaisa sviestu Liek pārtikas plēvi uz masas, atdzesē.
- Puto krēmsieru, pa karotei pievieno vārīto citronu krēmu.
- Atdzisušos biskvītus pa vidu smērē ar krēmu. Dekorē.
Receptes un foto autore: Māra Skuja
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!