Burkānu zupa ar sieru

Burkānu zupa ar sieru Foto: Burkānu zupa ar sieru

Sastāvdaļas

  • 500 g nomizotu burkānu
  • 1 saišķītis sīki sakapātu pētersīļu
  • 1 saišķītis sakapāta timiāna
  • 2 lauru lapas
  • 5 melnie piparu graudiņi
  • 1 vesela ķiploku daiviņa
  • 1 sasmalcināta ķiploku daiviņa
  • 6 ēdamkarotes dārzeņu buljona
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes Maskarpones siera
  • 1 ēdamkarote rīvēta Parmas siera
  • 1/4 tējkarotes sarīvēta muskatrieksta
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 150°C temperatūrai.
  2. Burkānus vārā sālsūdenī kopā ar pētersīļiem, timiānu, lauru lapām, piparu graudiņiem un veselo ķiploku daiviņu 15 minūtes, līdz tie mīksti.
  3. Burkānus nokāš, buljonu ielej bļodā, lauru lapas un ķiplokus izņem.
  4. Burkānus liek uz ietaukotas plāts un cep 10 minūtes.
  5. Ar blenderi sasmalcina burkānus un sakapātos ķiplokus biezenī.
  6. Biezeni lej pannā, pievieno eļļu un pietiekami daudz dārzeņu buljona, lai veidotos biezs krēms, uz nelielas uguns karsē 5 minūtes.
  7. Iemaisa Maskarpones un Parmas sieru un muskatriekstu, pieber sali un piparus.
  8. Lej zupas šķīvjos un pasniedz siltu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes