Sastāvdaļas
- 500 g nomizotu burkānu
- 1 saišķītis sīki sakapātu pētersīļu
- 1 saišķītis sakapāta timiāna
- 2 lauru lapas
- 5 melnie piparu graudiņi
- 1 vesela ķiploku daiviņa
- 1 sasmalcināta ķiploku daiviņa
- 6 ēdamkarotes dārzeņu buljona
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 2 ēdamkarotes Maskarpones siera
- 1 ēdamkarote rīvēta Parmas siera
- 1/4 tējkarotes sarīvēta muskatrieksta
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 150°C temperatūrai.
- Burkānus vārā sālsūdenī kopā ar pētersīļiem, timiānu, lauru lapām, piparu graudiņiem un veselo ķiploku daiviņu 15 minūtes, līdz tie mīksti.
- Burkānus nokāš, buljonu ielej bļodā, lauru lapas un ķiplokus izņem.
- Burkānus liek uz ietaukotas plāts un cep 10 minūtes.
- Ar blenderi sasmalcina burkānus un sakapātos ķiplokus biezenī.
- Biezeni lej pannā, pievieno eļļu un pietiekami daudz dārzeņu buljona, lai veidotos biezs krēms, uz nelielas uguns karsē 5 minūtes.
- Iemaisa Maskarpones un Parmas sieru un muskatriekstu, pieber sali un piparus.
- Lej zupas šķīvjos un pasniedz siltu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!