BULJONA PĪRĀDZIŅI ar malto gaļu

BULJONA PĪRĀDZIŅI ar malto gaļu Foto: BULJONA PĪRĀDZIŅI ar malto gaļu

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu
  • 150 g sviesta
  • 100 g krējuma
  • 1 olas dzeltenums + 1 ola apziešanai
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 1 naža gals cepampulvera
  • sāls

Pildījumam:

  • 500 g maltas gaļas
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 1-2 ļoti smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • taukvielas cepšanai

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu: miltus uzsijā uz mīklas dēļa un ar nazi iekapā sviestu.
  2. Olas dzeltenumu viegli sakuļ ar sāli, citrona sulu un cepampulveri. Miltu un sviesta maisījumā izveido iedobi. Ielej krējumu un sakulto olu. Samīci mīklu, saveļ apaļu, ietin pārtikas plēvē un vismaz uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
  3. Gatavo pildījumu: pannā sakarsē nedaudz eļļas un apcep sīpolus un ķiplokus.
  4. Pievieno gaļu un mazliet pacep, lai vairs nav sarkana.
  5. Pieber sāli un piparus pēc garšas.
  6. Mazliet atdzesē, pirms gaļu pilda pīrādziņos.
  7. Mīklu izveltnē, ar cepumu vai citām veidnītēm izspiež atbilstošas formas mīklas gabaliņus.
  8. Vidū liek pildījumu, aizloka ciet un apziež ar sakultu olu.
  9. Liek 180°C grādu karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna.
... reizes
    



Šodien skatītākās receptes