Sastāvdaļas
- 4,5 kg gurķu
- 180 g ķiploku
- 150 g tomātu pastas
- 250 ml saulespuķu eļļas
- 150 g cukura
- 25 ēdamkarote sāls
- 150 ml 6% etiķa
- 1 tējkarote maltu čili piparu
- 1 ēdamkarote maltu melno piparu
Pagatavošana
- Gurķus kārtīgi nomazgā un mērcē aukstā ūdenī 1-2 stundas.
- Gurķiem nogriež galiņus, lielos gurķus sagriež 4 daļās, mazākus - uz pusēm.
- Gurķus liek katlā, pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus un visas pārējās sastāvdaļas, izņemot etiķi, vāra uz mērenas uguns.
- Pēc 30 minūtēm gurķi jau peldēs mērcē - mērci nogaršo, tai jābūt asai, bet ne sālītai, tā nedrīkst būt pārāk salda.
- Pasautē gurķus vēl 15 minūtes, pielej etiķi, turpina sautēt, kopējais sautēšanas ilgums - 40-45 minūtes.
- Katlu noņem no uguns, uzliek vāku un patur 15 minūtes.
- Gurķus liek sterilizētās puslitra burkās, pārlej ar mērci, viegli aizvāko un sterilizē 25-30 minūtes.
- Burkas kārtīgi aizvāko, apgriež otrādi un pilnībā atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!