Gurķi asajā tomātu mērcē

Gurķi asajā tomātu mērcē Foto: Gurķi asajā tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 4,5 kg gurķu
  • 180 g ķiploku
  • 150 g tomātu pastas
  • 250 ml saulespuķu eļļas
  • 150 g cukura
  • 25 ēdamkarote sāls
  • 150 ml 6% etiķa
  • 1 tējkarote maltu čili piparu
  • 1 ēdamkarote maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Gurķus kārtīgi nomazgā un mērcē aukstā ūdenī 1-2 stundas.
  2. Gurķiem nogriež galiņus, lielos gurķus sagriež 4 daļās, mazākus - uz pusēm.
  3. Gurķus liek katlā, pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus un visas pārējās sastāvdaļas, izņemot etiķi, vāra uz mērenas uguns.
  4. Pēc 30 minūtēm gurķi jau peldēs mērcē - mērci nogaršo, tai jābūt asai, bet ne sālītai, tā nedrīkst būt pārāk salda.
  5. Pasautē gurķus vēl 15 minūtes, pielej etiķi, turpina sautēt, kopējais sautēšanas ilgums - 40-45 minūtes.
  6. Katlu noņem no uguns, uzliek vāku un patur 15 minūtes.
  7. Gurķus liek sterilizētās puslitra burkās, pārlej ar mērci, viegli aizvāko un sterilizē 25-30 minūtes.
  8. Burkas kārtīgi aizvāko, apgriež otrādi un pilnībā atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes