Brieža cepetis mednieku gaumē

Brieža cepetis mednieku gaumē Foto: Brieža cepetis mednieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 600 g brieža gaļas no muguras vai gurna gabala
  • 1/4 l ūdens
  • 1/8 l sarkanvīna
  • 1/8 l vīna etiķa
  • 3 paegļogas
  • šķipsniņa kaltēta majorāna
  • šķipsniņa rozmarīna
  • rīvēta citrona miziņa
  • 2 sīpoli
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 50 g plānās šķēlītēs sagriezta kūpināta speķa
  • 150 g gaileņu
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote jāņogu želejas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi. Ūdenim pievieno etiķi, sarkanvīnu, paegļogas, majorānu, timiānu, rozmarīnu, citrona miziņu un uzvāra.
  2. Marinādei pievieno uz pusēm sagrieztus sīpolus un atdzesē.
  3. Gaļu nomazgā, nosusina, noņem plēves un izgriež cīpslas.
  4. Cepetim sagatavoto gaļu uz 2 dienām noliek marinēties.
  5. Pirms cepšanas gaļu nosusina un ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
  6. Romiešu pannu izskalo ar aukstu ūdeni un iesmērē ar sviestu. Ieliek cepeti, virsū saliek speķa šķēlītes. Pieliek 1/8 l caur sietu izkāstas marinādes.
  7. Pannai cieši uzliek vāku un ieliek auksta cepeškrāsnī 180°C apmēram 2 stundas.
  8. Kad pagājusi viena stunda, pievieno gailenes.
  9. Gatavo cepeti izņem no pannas un noliek siltumā. Mērcei pieliek krējumu un jāņogu želeju.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes