Sastāvdaļas
- 600 g brieža gaļas no muguras vai gurna gabala
- 1/4 l ūdens
- 1/8 l sarkanvīna
- 1/8 l vīna etiķa
- 3 paegļogas
- šķipsniņa kaltēta majorāna
- šķipsniņa rozmarīna
- rīvēta citrona miziņa
- 2 sīpoli
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 50 g plānās šķēlītēs sagriezta kūpināta speķa
- 150 g gaileņu
- 100 g skābā krējuma
- 1 ēdamkarote jāņogu želejas
- malti melnie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Pagatavo marinādi. Ūdenim pievieno etiķi, sarkanvīnu, paegļogas, majorānu, timiānu, rozmarīnu, citrona miziņu un uzvāra.
- Marinādei pievieno uz pusēm sagrieztus sīpolus un atdzesē.
- Gaļu nomazgā, nosusina, noņem plēves un izgriež cīpslas.
- Cepetim sagatavoto gaļu uz 2 dienām noliek marinēties.
- Pirms cepšanas gaļu nosusina un ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
- Romiešu pannu izskalo ar aukstu ūdeni un iesmērē ar sviestu. Ieliek cepeti, virsū saliek speķa šķēlītes. Pieliek 1/8 l caur sietu izkāstas marinādes.
- Pannai cieši uzliek vāku un ieliek auksta cepeškrāsnī 180°C apmēram 2 stundas.
- Kad pagājusi viena stunda, pievieno gailenes.
- Gatavo cepeti izņem no pannas un noliek siltumā. Mērcei pieliek krējumu un jāņogu želeju.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!