Baraviku zupa toskāniešu gaumē
Citu tautu receptes
Sēņu ēdienu receptes
baltmaize
baravikas
buljons
ķiploka daiviņas
malti melnie pipari
maurloki
olīveļļa
Parmas siers
sāls
seleriju kāti
sīpols
timiāna lapiņas
tomāti
Foto: Baraviku zupa toskāniešu gaumē
Sastāvdaļas
- 350 g šķēlītēs sagrieztu baraviku
- 60 g rīvēta Parmas siera
- 8 mazas baltmaizes šķēles
- 2 lieli tomāti
- 2 lieli seleriju kāti
- 1 liels sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 l buljona
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes sakapātu maurloku
- 1 ēdamkarote svaigu timiāna lapu
- sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Tomātus blanšē, nomizo un sagriež smalkos gabaliņos.
- Selerijas sagriež gabaliņos.
- Ķiplokus nomizo.
- Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, selerijas un pāris minūtes pasautē.
- Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus.
- Pielej buljonu, iemaisa tomātus, pusi timiāna, sāli, piparus un vāku neuzliekot, uz lēnas uguns vāra aptuveni 20 minūtes.
- Pievieno baravikas un turpina vārīt vel 10 minūtes.
- Katrā šķīvī ieliek pa 2 maizes šķēlēm, ielej zupu, pārkaisa ar atlikušo timiānu un maurlokiem un pieber rīvēto sieru.
... reizes
Šodien skatītākās receptes