Sastāvdaļas
- 4 lieli kartupeļi
- 125 g desas
- 50 g sviesta
- sāls
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 100 g skābā krējuma
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, nomazgā, vienu galu nogriež tā, lai kartupeļi "stāvētu".
- Kartupeļus uzmanīgi izdobj un piepilda ar desas masu.
- Katliņa izkausē sviestu, saliek kartupeļus un apbrūnina. Laiku pa laikam pārlej ar sviestu.
- Katliņam uzliek vāku un ievieto iepriekš līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 20 minūtes.
- Kartupeļus izņem no katliņa, saliek uz silta šķīvja un pārkaisa ar sāli.
- Katliņā palikušajam šķidrumam pieliek tomātu pastu, krējumu un uzvāra.
- Pirms pasniegšanas kartupeļus pārlej ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!