Sastāvdaļas
- 600 g maltas vistas gaļas
- 2 olas
- 1 biete
- 2 kartupeļi
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 150 ml piena
- 2 baltmaizes šķēles
- sāls, pipari
- augu eļļa veidnes ieziešanai
- rīvēts siers
Pagatavošana
- Baltmaizes šķēles mērcē karstā pienā 10 minūtes.
- Kartupeļus smalki sarīvē.
- Burkānu un bieti smalki sarīvē.
- Sīpolu sīki sagriež, kapāt nevajag, jo tad maltās gaļas masa būs šķidra.
- Visus dārzeņus samaisa ar malto gaļu, pievieno olas, izmērcēto baltmaizi.
- Ja masa sanāk pārāk bieza, pielej vēl pienu, jo savādāk, tefteļi būs sausi.
- No masas veido tefteļus, cep 180°C temperatūrā, 1 stundu, tad tefteļus izņem, apkaisa ar rīvētu sieru, turpina cept 30 minūtes, 150°C temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!